Roomburg clubhuis

Er was eens

Het échte verhaal van het ontstaan van het PIM’s.

Er gaan geruchten dat het PIM's het “Pinksteren Internationaal (dûh) Mixed Toernooi” is. Nou……., dat dachten wij niet. Om deze geruchten voor eens en voor altijd definitief uit de wereld te helpen, hierbij het officiële door de RVD goedgekeurde verhaal over het ontstaan van het PIM's-toernooi.

Ooit, lang geleden, was er een Roomburgse hockeyer die geëmigreerd was naar Hardenberg. Aldaar, te HC Hardenberg, werd een mixed toernooi gehouden. Voor die tijd, wij spreken hier over de jaren ’70, een ongekend en zeer vooruitstrevend fenomeen. Deze hockeyer, indachtig zijn mooie jaren op Roomburg, schroomde niet en stuurde terstond een uitnodiging naar zijn voormalige clubgenoten. Met grote verbazing werd deze uitnodiging aanschouwd…… MiXed???? Hûh??? Kan dat ook????

Enfin, progressief als wij toen waren werd deze uitnodiging aanvaard en aldus reisde een team, bestaande uit Dames en Heren 1 spelers, helemaal naar het verre oosten van Nederland. Buren gewaarschuwd, paspoort mee, verzorging voor de poes geregeld en daar gingen zij. Eenmaal op het toernooi bleek echter dat zo’n sterk team nou niet direct de bedoeling was. De toenmalige mixed teams bestonden voornamelijk uit hockeyende heren die hun vrouwen, hun bijzit, of anderszins vrouwelijke aanhangsel meebrachten; in elk geval, géén hockeyers. U raadt het al; het werd een eclatante afgetekende overwinning voor Roomburg.

Niet lang ná dit toernooi, met de beker in de pocket, was het niet meer dan logisch dat Roomburg ook z’n eigen miXed toernooi moest hebben. Halloooo, wij wonen hier wél in de Randstand ja! Aan het toenmalige clubhuis (een houten keet) moest om de haverklap wel weer iets geklust worden. De vrijwilligers die dat deden, werden vaak getrakteerd op een biertje (het blijft wél Roomburg). Eens in de zoveel tijd was er budget beschikbaar om eens flink uit te pakken. Omdat de Hendo ook wel wat saai werd, bood de toenmalige bar-oppersmurf, die toevallig ook kok op Minerva was, aan om een driegangen diner voor de noeste werkers aan te richten. Let wel, dit hoefde nog nét niet op een butagasje, maar veel meer was ‘t ook niet.

Tijdens een van deze maaltijden kreeg het plan voor een MiXed toernooi concrete vormen. Alleen, hoe noem je zo’n toernooi dan? U voelt ‘m al aankomen; de bar-oppersmurf heette toevallig Pim en een naam was geboren.

En zo is het PIM's-toernooi aan zijn naam gekomen. 35 jaar geleden (in 2001 was er geen PIM's i.v.m. bouw nieuw clubhuis) begonnen op gras met 6 teams, inmiddels uitgegroeid tot een toernooi met 32 teams dat zijn weerga niet kent en wel degelijk internationale allure heeft, uhhhh, binnen Nederland dan.

Veel plezier – Voorheen Veld 4

Ps: Voorheen Veld Vier – Vroeger had Roomburg 4 grasvelden. Daar waar nu de villa’s staan was toen Veld vier. Uitsluitend bespeelbaar als ’t niet regende. De gemeente wilde daar huizen bouwen en bood Roomburg 3 kunstgrasvelden aan. De villa’s staan er nu; 3 velden blijken inmiddels te weinig, maar wij, Veteranen, hadden wél een schitterende teamnaam!

Nieuws

04-03-2024: Inschrijving gesloten!

 De inschrijving is gesloten! Aanvoerders ontvangen spoedig een mail met informatie. 

03-03-2024: Inschrijving is geopend!

 

23-02-2024: Inschrijven PIMS46 At the Beach

Het is bijna zover! Op 3 maart om 16:00 uur gaat de inschrijving van PIMS46 open. Heb jij je team al bij elkaar? Wees er op tijd bij want dit jaar is er maar plek voor 32 teams! 

23-02-2024: PIMS 46