Roomburg clubhuis

Er was eens

Het échte verhaal van het ontstaan van het PIM’s.

Er gaan geruchten dat het PIM's het “Pinksteren Internationaal (dûh) Mixed Toernooi” is. Nou……., dat dachten wij niet. Om deze geruchten voor eens en voor altijd definitief uit de wereld te helpen, hierbij het officiële door de RVD goedgekeurde verhaal over het ontstaan van het PIM's-toernooi.

Ooit, lang geleden, was er een Roomburgse hockeyer die geëmigreerd was naar Hardenberg. Aldaar, te HC Hardenberg, werd een mixed toernooi gehouden. Voor die tijd, wij spreken hier over de jaren ’70, een ongekend en zeer vooruitstrevend fenomeen. Deze hockeyer, indachtig zijn mooie jaren op Roomburg, schroomde niet en stuurde terstond een uitnodiging naar zijn voormalige clubgenoten. Met grote verbazing werd deze uitnodiging aanschouwd…… MiXed???? Hûh??? Kan dat ook????

Enfin, progressief als wij toen waren werd deze uitnodiging aanvaard en aldus reisde een team, bestaande uit Dames en Heren 1 spelers, helemaal naar het verre oosten van Nederland. Buren gewaarschuwd, paspoort mee, verzorging voor de poes geregeld en daar gingen zij. Eenmaal op het toernooi bleek echter dat zo’n sterk team nou niet direct de bedoeling was. De toenmalige mixed teams bestonden voornamelijk uit hockeyende heren die hun vrouwen, hun bijzit, of anderszins vrouwelijke aanhangsel meebrachten; in elk geval, géén hockeyers. U raadt het al; het werd een eclatante afgetekende overwinning voor Roomburg.

Niet lang ná dit toernooi, met de beker in de pocket, was het niet meer dan logisch dat Roomburg ook z’n eigen miXed toernooi moest hebben. Halloooo, wij wonen hier wél in de Randstand ja! Aan het toenmalige clubhuis (een houten keet) moest om de haverklap wel weer iets geklust worden. De vrijwilligers die dat deden, werden vaak getrakteerd op een biertje (het blijft wél Roomburg). Eens in de zoveel tijd was er budget beschikbaar om eens flink uit te pakken. Omdat de Hendo ook wel wat saai werd, bood de toenmalige bar-oppersmurf, die toevallig ook kok op Minerva was, aan om een driegangen diner voor de noeste werkers aan te richten. Let wel, dit hoefde nog nét niet op een butagasje, maar veel meer was ‘t ook niet.

Tijdens een van deze maaltijden kreeg het plan voor een MiXed toernooi concrete vormen. Alleen, hoe noem je zo’n toernooi dan? U voelt ‘m al aankomen; de bar-oppersmurf heette toevallig Pim en een naam was geboren.

En zo is het PIM's-toernooi aan zijn naam gekomen. 35 jaar geleden (in 2001 was er geen PIM's i.v.m. bouw nieuw clubhuis) begonnen op gras met 6 teams, inmiddels uitgegroeid tot een toernooi met 32 teams dat zijn weerga niet kent en wel degelijk internationale allure heeft, uhhhh, binnen Nederland dan.


Veel plezier – Voorheen Veld 4

Ps: Voorheen Veld Vier – Vroeger had Roomburg 4 grasvelden. Daar waar nu de villa’s staan was toen Veld vier. Uitsluitend bespeelbaar als ’t niet regende. De gemeente wilde daar huizen bouwen en bood Roomburg 3 kunstgrasvelden aan. De villa’s staan er nu; 3 velden blijken inmiddels te weinig, maar wij, Veteranen, hadden wél een schitterende teamnaam!

Nieuws

10-03-2020: Blijf op de hoogte

Volg ons ook op Instagram en Facebook.
Like en je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

18-03-2019: Wij zoeken jou!

Bij ons kriebelt het al een tijdje...gesprekken met leveranciers lopen, artiesten worden benaderd... we zijn op volle gang! Maar we kunnen nog wel wat hulp gebruiken. 
Daarom deze OPROEP: De PIMS-commissie zoekt versterking. Heb jij zin om ruim 800 mensen een onvergetelijk toernooi te bezorgen? Wil je zo'n spektakel ook wel eens achter de schermen meemaken? Meld je dan bij ons aan via pimscommissie@gmail.com of spreek iemand van de commissie gewoon eens aan.

08-05-2016: Betaal je bier bij de bar dit jaar ook met je teampas!

Ook dit jaar kun je weer een teampas krijgen. Nu kun je niet alleen je munten & meters halen met de teampas, maar ook gewoon je drankjes aan de bar.

Loop dus niet het hele toernooi rond te zeulen met meters & munten, maar betaal gewoon met je teampas. Sta dus ook niet in de rij bij de muntenbalie, maar stort je teaminleg direct op je pas via IDEAL en haal met deze pas gelijk je bier aan de bar. Uiteraard zijn munten&meters ook gewoon verkrijgbaar, o.a. voor de koffiekar buiten.

Alle team-contactpersonen hebben vanochtend een mail ontvangen over de teampas.

14-04-2016: PIMS…zo wordt het een feest voor iedereen!


We zijn het er (bijna) allemaal over eens; PIMS is een jaarlijks terugkerend feest dat zijn weerga niet kent. Velen van ons kijken na PIMS alweer reikhalzend uit naar het volgende jaar en de voorpret op deze jubileumeditie is natuurlijk ook al lang aan de gang.

Ook voor ons als organisatie is het elk jaar weer een feest om PIMS te mogen organiseren en wij doen dit dan ook vol overgave. We mogen er trots op zijn dat we al 40 jaar PIMS zonder echt grote incidenten zijn doorgekomen.

We begonnen dit nieuwsbericht met het woordje ‘bijna’ tussen haakjes. Dat is niet voor niets. Voor ons als deelnemers en velen daaromheen is PIMS een feest, maar voor sommige buurtbewoners is het een jaarlijks terugkerend drama. Wij proberen elk jaar weer om zoveel mogelijk rekening met hen te houden, maar hiervoor zijn we met name afhankelijk van jullie deelnemers. Soms vergeten mensen dat waarschijnlijk even. Graag willen we jullie nogmaals op het hart drukken om bij het verlaten van het PIMS terrein rekening te houden met de buurtbewoners en met name hun eigendommen en (nacht)rust.

We zijn allemaal volwassen en we weten dat het dus niet normaal is om in iemand zijn/haar tuin te plassen. Er staan meer dan voldoende pisbakken en die staan daar niet voor niets. Zodra je weg gaat, doe dit graag snel en kalm en zet je feest zoveel mogelijk thuis of in de kroeg voort. Het helpt zeker als we elkaar daar bij vertrek op attenderen. PIMS is van ons allemaal, laten we dat vooral zo houden en neem je verantwoordelijkheid.

Graag willen we nog even refereren aan een incident van afgelopen jaar. Wij zullen als commissie absoluut niet meer tolereren dat PIMS deelnemers elkaar besmeuren met verf, lak, of wat voor troep dan ook. Ook hier geldt weer dat we allen weten dat dit niet bij normaal gedrag thuis hoort, ook niet als je teveel hebt gedronken. Hou je teamgenoten een beetje in de gaten en laat het een feest zijn en blijven voor iedereen. We houden niet van klikken, maar mocht je vervelend gedrag signaleren kom dit dan melden bij de commissie en ga zeker niet zelf actie ondernemen. Dit jaar zullen wij daar scherper op toezien en gepaste maatregelen nemen.

We sluiten natuurlijk positief af. We gaan er weer een geweldig PIMS van maken met z’n allen. Wij kijken er naar uit in ieder geval!

Tot PIMS!

De PIMScie.